Macron vrea să participe la summitul BRICS, grup ce se vrea o alternativă va Occident

Emmanuel Macron vrea să facă o mutare pe care niciun alt lider vestic nu a făcut-o. Preşedintele francez are în plan o participare la summi ţărilor BRICS - Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud.

764 afișări
Imaginea articolului Macron vrea să participe la summitul BRICS, grup ce se vrea o alternativă va Occident

Macron vrea să participe la summitul BRICS, grup ce se vrea o alternativă va Occident

Preşedintele francez doreşte să devină primul lider occidental care să fie invitat la un summit BRICS, a declarat luni seara ministrul de externe Catherine Colonna. O participare a preşedintelui francez ar fi inedită deoarece grupul BRICS se doreşte o alternativă la Occident.

"A avea un dialog este întotdeauna pozitiv, chiar şi atunci când nu suntem 100% de acord cu totul", a declarat Colonna într-o conferinţă de presă la Pretoria, unde tocmai se întâlnise cu omologul său sud-african, ministrul de externe Naledi Pandor, potrivit postului public francez RFI.

"Ne gândim, dar evident este o decizie pe care doar ţările relevante o pot lua - la posibilitatea de a continua acest dialog, de ce nu la summitul BRICS sau într-un alt format", a spus ministrul francez.

Africa de Sud va găzdui următorul summit al ţărilor BRICS - Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud, toate rămânând apropiate de Moscova în pofida invaziei- în perioada 22-24 august, realtează Politico.

Grupul BRICS, format din marile economii emergente, este răspunsul la grupul G7 al ţărilor industrializate occidentale.

"BRICS se poziţionează ca o alternativă la Occident şi ca o modalitate de a face loc puterilor emergente", a declarat recent Cobus van Staden, de la Institutul sud-african de afaceri internaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici