Madeleine Albright va publica în 2012 un nou volum de memorii

Madeleine Albright, fost secretar de stat în administraţia Bill Clinton, va publica în 2012 un nou volum de memorii, în care va relata diverse evenimente petrecute în copilărie şi impactul pe care acestea l-au avut asupra vieţii sale, a anunţat editura Harper Collins.

36 afișări
Imaginea articolului Madeleine Albright va publica în 2012 un nou volum de memorii

Madeleine Albright va publica în 2012 un nou volum de memorii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest volum, intitulat "While I Was Growing Up", se bazează pe amintirile din copilărie ale fostului secretar de stat american şi pe o serie de însemnări ale părinţilor ei, dar va conţine şi câteva interviuri cu personalităţi contemporane şi va acoperi perioada cuprinsă între 1937 - anul naşterii lui Madeleine Albright - şi 1948.

Copilăria fostului secretar de stat american a fost marcată de o serie de evenimente importante, precum invadarea Cehoslovaciei de trupele naziste, Holocaustul, apariţia erei atomice, înfiinţarea Organizaţiei Naţiunilor Unite şi răspândirea comunismului în Europa.

"Madeleine Albright rememorează cu această ocazie alegerile de ordin moral cu care s-au confruntat atât oamenii de stat, cât şi cetăţenii obişnuiţi, în acea perioadă, explicând, totodată, deciziile istorice care i-au afectat familia", se afirmă într-un comunicat emis de editura Harper Collins.

Madeleine Albright s-a născut în Praga, în fosta Cehoslovacie. Deşi a fost crescută pentru a respecta canoanele religiei romano-catolice, Madeleine Albright a aflat la maturitate că părinţii ei au fost evrei şi că 12 membri ai familiei sale au pierit în lagărele de concentrare naziste.

Madeleine Albright a deţinut funcţia de secretar de stat în timpul administraţiei preşedintelui Bill Clinton, din 1997 până în 2001.

Acest volum de memorii va fi publicat în 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici