MAE: Ambasada României la Roma urmăreşte îndeaproape cazul românului dispărut în Oceanul Atlantic

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, la solicitarea MEDIAFAX, că ambasada României la Roma urmăreşte îndeaproape cazul românului dispărut de câteva zile în Oceanul Atlantic.

1328 afișări
Imaginea articolului MAE: Ambasada României la Roma urmăreşte îndeaproape cazul românului dispărut în Oceanul Atlantic

MAE: Ambasada României la Roma urmăreşte îndeaproape cazul românului dispărut în Oceanul Atlantic

“Ambasada României la Roma urmăreşte îndeaproape cazul cetăţeanului român declarat dispărut în Oceanul Atlantic, în timp ce se deplasa din insula franceză Martinica către Republica Italiană. Imediat după semnalarea situaţiei, misiunea diplomatică română a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile italiene pentru a obţine informaţii suplimentare" se arată răspunsul oferit de MAE la solicitarea MEDIAFAX.

Ministerul Afacerilor Externe mai spune că ambasada României la Roma monitorizează cu prioritate cazul şi este în contact permanent cu autorităţile locale, fiind pregătită să acorde asistenţă consular.

Un român practicant de yachting şi colegul său italian sunt dispăruţi de câteva zile în Oceanul Atlantic, afirmă surse citate de cotidianul La Repubblica şi de agenţia ANSA.

Cei doi practicanţi de yachting - italianul A.R. (53 de ani) şi românul A.V. (în vârstă de peste 30 de ani) - se deplasau din Insula franceză Martinica spre Italia la bordul unei ambarcaţiuni cu lungimea de 14 metri, "Bright".

Soţia sportivului italian a alertat autorităţile italiene, semnalând că ambarcaţiunea a dispărut în Oceanul Atlantic, între Insulele Azore şi Gibraltar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici