Mahmoud Abbas a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a anunţat luni că a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU în urma intensificării violenţelor în Ierusalimul de Est şi din cauza "agresiunilor" israeliene pe Esplanada Moscheilor.

375 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Abbas a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU

Mahmoud Abbas a cerut o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ierusalimul de Est, unde palestinienii intenţionează să-şi instaleze capitala statului la care aspiră, este afectat, începând din vară, de tensiuni care au degenerat în ciocniri ce au loc aproape în fiecare zi.

De când un palestinian din Ierusalimul de Est a intrat cu maşina într-o staţie de tramvai, violenţele, latente în ultimele luni, s-au intensificat în Oraşul Sfânt. Mii de poliţişti şi militari patrulează în prezent cartierele palestiniene, unde ciocniri sporadice au loc în fiecare zi şi noapte în ultimele cinci zile.

Esplanada Moscheilor, al treilea loc sfânt al islamului, se află în centrul tuturor tensiunilor din Ierusalimul de Est, palestinienii denunţând ca provocări vizitele tot mai frecvente al evreilor în acest loc, sacru şi pentru ei. Ciocniri izbucnesc frecvent pe Esplanada Moscheilor între musulmani palestinieni şi poliţişti israelieni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici