Mahmoud Abbas va cere la 23 septembrie aderarea Palestinei la ONU

Preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, va prezenta pe 23 septembrie, la ONU, în lipsa unei "alternative credibile", o cerere de aderare a statului palestinian la Naţiunile Unite, afirmă un oficial palestinian de rang înalt.

313 afișări
Imaginea articolului Mahmoud Abbas va cere la 23 septembrie aderarea Palestinei la ONU

Mahmoud Abbas va cere la 23 septembrie aderarea Palestinei la ONU (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pe 23 septembrie, la ora 12.30, preşedinele Abbas îi va prezenta această solicitare secretarului general ONU, Ban Ki-moon", în afara cazului în care va apărea o propunere "credibilă" pentru reluarea negocierilor, afirmă ministrul palestinian de Externe, Riyad Al-Malki, referindu-se la contactele în curs cu reprezentanţi americani şi europeni.

Palestinienii au lansat, la 8 septembrie, campania de susţinere a cererii de aderare a unui stat Palestina la ONU, solicitându-i secretarului general al ONU, Ban Ki-moon, să le sprijine demersul.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi-a reiterat imediat susţinerea faţă de înfiinţarea unui stat palestinian care, în opinia lui, "trebuia să existe de mult timp" şi pentru care palestinienii se pregătesc să solicite aderarea la ONU în frontierele din 1967.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici