Mai multe incendii din Quebec generează temeri privind un "război între bande"

Trei incendii aparent de origine criminală, care au izbucnit sâmbătă şi duminică în oraşul Sorel-Tracy din Quebec, generează temeri privind reluarea unui "război între bande" din provincia francofonă.

19 afișări
Imaginea articolului Mai multe incendii din Quebec generează temeri privind un "război între bande"

Mai multe incendii din Quebec generează temeri privind un "război între bande" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Primul incendiu care avut loc sâmbătă seară într-o clădire din oraşul Sorel-Tracy, situat la aproximativ 90 de kilometri nord-est de Montreal, a fost urmat la puţin timp de un altul, care a distrus adăpostul unui grup de motociclişti cunoscut sub numele de Hells Angels, apropiat lumii interlope, au relatat publicaţii locale.

Al treilea incendiu a fost semnalat duminică în garajul unui bloc rezidenţial, dar poliţia nu a putut să confirme dacă cele trei incendii sunt legate între ele.

Potrivit informaţiilor obţinute de Radio-Canada, un incendiu violent, care a izbucnit sâmbătă la ora locală 21.30 (04.30 ora României), ar fi fost cauzat de un camion care a s-a izbit de adăpostul grupului Hells Angels.

Conform televiziunii locale, aproximativ 50 de locuitori ai cartierului au fost evacuaţi ca măsură de siguranţă.

"Vom determina dacă este vorba din nou despre o dispută între grupurile de motociclişti care reîncepe", a declarat pentru Radio-Canada purtătorul de cuvânt al poliţiei din Quebec.

El a precizat că mai mulţi membri ai acestui grup care au fost trimişi la închisoare au fost recent eliberaţi, adăugând că poliţia "încearcă să determine" dacă există vreo legătură între aceştia şi incendii.

Trei membri ai grupului Hells Angels au fost reţinuţi în noaptea de joi spre vineri pentru că deţineau mai mult de o tonă de materiale explozibile furate.

Cele trei incendii care au avut loc în oraşul Sorel-Tracy nu s-au soldat cu victime.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici