Mai multe regiuni din Croaţia, puternic afectate de inundaţii

Guvernul Croaţiei a declarat, duminică, stare de urgenţă în regiunea Valea Kosinj din cauza inundaţiilor puternice care au afectat zona, iar zeci de localităţi au rămas fără curent electric, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

362 afișări
Imaginea articolului Mai multe regiuni din Croaţia, puternic afectate de inundaţii

Mai multe regiuni din Croaţia, puternic afectate de inundaţii

În urma temperaturilor ridicate care au provocat topirea rapidă a zăpezii, râul Lika a inundat o bună parte din regiunea Kosinj, lăsând zeci de localităţi fără curent electric şi câteva sute de persoane izolate.

Mihael Kurtes, reprezentant al municipalităţii Perusic, a precizat că nivelul apei creşte cu cinci centimetri pe oră.

Potrivit autorităţilor, inundaţiile ar putea afecta şi oraşele Karlovac, Jasenovac şi Hrvatska Kostajnica.

Şi în Muntenegru au fost emise mai multe avertizări de inundaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici