Mai mulţi disidenţi iranieni aflaţi în greva foamei în Irak sunt pe moarte

Unii dintre cei aproximativ 1.000 de disidenţi iranieni aflaţi în greva foamei într-o tabără de refugiaţi din Irak sunt pe moarte, informează Sky News.

32 afișări
Imaginea articolului Mai mulţi disidenţi iranieni aflaţi în greva foamei în Irak sunt pe moarte

Mai mulţi disidenţi iranieni aflaţi în greva foamei în Irak sunt pe moarte (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Disidenţii afirmă că sunt pregătiţi să moară pentru a atrage atenţia asupra faptului că 36 de membri ai comunităţii lor sunt deţinuţi de poliţia irakiană.

Deocamdată, nu există informaţii despre situaţia persoanelor arestate.

Prietenii şi rudele din Occident ai protestatarilor din tabăra Ashraf (Irak) au început greve ale foamei şi în Occident.

La Londra, spre exemplu, există un protest în faţa ambasadei SUA şi a Ministerului britanic de Externe.

Protestele sunt îndreptate şi împotriva Statelor Unite, în condiţiile în care trupele americane au refuzat să intervină când poliţia irakiană a mers în tabăra disidenţilor iranieni la sfârşitul lunii iulie.

Tabăra Ashraf se află la aproximativ 60 de kilometri nord de Bagdad.

Disidenţii iranieni susţin că 11 persoane au fost ucise şi alte 400 rănite în cursul intervenţiei poliţiei şi armatei irakiene cu grenade, arme de foc şi buldozere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici