Maltezul Tonio Borg devine oficial noul comisar european pentru Sănătate

Maltezul Tonio Borg devine oficial comisar european pentru Sănătate şi Protecţia Consumatorului, după demisia compatriotului său John Dalli, suspectat de trafic de influenţă.

75 afișări
Imaginea articolului Maltezul Tonio Borg devine oficial noul comisar european pentru Sănătate

Tonio Borg (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Nominalizarea lui Borg a fost aprobată cu 386 de voturi pentru şi 281 împotrivă, în pofida îngrijorării exprimate de unii eurodeputaţi privind poziţiile sale antiavort, exprimate în trecut, şi unele declaraţii considerate homofobe.

Borg urmează să îşi preia oficial atribuţiile, a anunţat Comisia Europeană.

Numirea sa în funcţie nu este surprinzătoare, în contextul în care prestaţia sa la audierile din Parlamentul European fusese considerată în general "pozitivă". Parlamentul European a salutat "competenţa, angajamentul european şi independenţa" aspirantului comisar.

Unii eurodeputaţi, în principal liberali şi verzi, exprimaseră totuşi dubii în legătură cu poziţiile afişate de Borg.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici