Manifestanţi şi jurnalişti, arestaţi în cursul unui protest la Vladivostok

Câteva sute de manifestanţi care protestau faţă de o creştere a taxelor pentru vehiculele de ocazie importate, precum şi jurnalişti, au fost reţinuţi duminică de poliţie la Vladivostok, în Extremul Orient rus, au declarat martori.

16 afișări
Imaginea articolului Manifestanţi şi jurnalişti, arestaţi în cursul unui protest la Vladivostok

Manifestanţi şi jurnalişti, arestaţi în cursul unui protest la Vladivostok (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O mie de persoane s-au adunat sâmbătă în piaţa centrală din Vladivostok, în cadrul unei mişcări de protest împotriva acestei decizii, potrivit unui fotograf al agenţiei Itar-Tass, Vladimir Saiapin.

"Oamenii se purtau într-un mod foarte paşnic", dar poliţia a intervenit când manifestanţii au început să afişeze pancarte, a precizat fotograful.

Câteva zeci de jurnalişti, între care şi echipe de televiziune ruse şi japoneze, care relatau despre manifestaţie, au fost ridicaţi de poliţie, potrivit acestuia.

"Ne-au bătut pe toţi, pe cei care opuneau rezistenţă şi pe cei care nu se opuneau. În autobuzul (poliţiei-n.r.), podeaua era plină de sânge", a adăugat Saiapin.

"Când manifestaţia a început, poliţia a regrupat jurnaliştii într-un loc, cerându-ne să rămânem acolo şi să lucrăm din acel loc. Când poliţia a intervenit, poliţiştii ne-au încercuit şi ne-au aruncat la pământ", a povestit un alt jurnalist, Ghenadi Şişkin.

"Ne-au aruncat în autobuz ca pe lemne. Au luxat braţele mai multora dintre noi şi mai multe aparate au fost sparte", a adăugat el.

Aceasta a fost a cincea manifestaţie de la anunţul deciziei Guvernului de a mări taxele de import pentru vehiculele de ocazie, cu scopul de a-i ajuta pe constructorii de automobile ruşi.

Potrivit experţilor, peste 200.000 de persoane lucrează în comerţul cu maşini importate din străinătate în regiunea Priomiria (Extremul Orient rus), unde reprezintă 60 la sută din micile întreprinderi.

Citeşte şi:

Manifestaţie la Vladivostok împotriva creşterii taxei pentru maşinile second-hand importate

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici