Manifestaţie de amploare a evreilor la Paris, după atentatul de la seminarul teologic din Israel

Mii de manifestanţi au protestat în cursul serii de marţi, la Paris, răspunzând apelului lansat de mai multe organizaţii ale evreilor, faţă de atentatul de la seminarul din Ierusalim, soldat cu moarte a opt studenţi, săptămâna trecută.

12 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie de amploare a evreilor la Paris, după atentatul de la seminarul teologic din Israel

Manifestaţie de amploare a evreilor la Paris, după atentatul de la seminarul teologic din Israel (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit organizatorilor, numărul manifestanţilor a fost de cinci mii, în timp ce poliţia anunţă 1.500 de protestatari.

Mitingul, organziat de Uniunea comunităţilor evreieşti din regiunea Ile-de-Fance şi de asociaţiile Franţa-Israel, Libi şi Siona, constituită din evreii originari din Africa de Nord, a avut loc în Piaţa Republicii, din centrul Parisului, chiar în timpul unei vizite efectuate de Shimon Peres în capitala franceză.

Manifestanţii purtau pe cap kippa şi fluturau drapeluri israeliene şi franceze. Aceştia au afişat portretele celor opt tineri ucişi în atentatul de la seminarul din Ierusalim, dar şi pancarte pe care scria: "Sderot, Ashkelon, Ierusalim, au ucis umanitatea" şi "Teroriştii Hamas sunt adevăraţi asasini ai propriilor copii".

Pe alte pancarte se mai putea citi: "Toţi uniţi pentru Israel", iar cei care au ţinut discursuri în piaţă au condamnat "atentatul barbar".

Marele rabin France Joseph Haim Sitruk a declarat că "Israelul nu va pleca niciodată capul", iar cu puţin timp înainte rabinul sefard al Israelului, Shlomo Amar, a rostit o rugăciune, spusă şi de manifestanţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici