Manifestaţie de amploare împotriva PKK, în sudul Turciei

Circa 2.000 de persoane, în majoritate etnici kurzi, au manifestat sâmbătă în sud-estul Turciei, în semn de protest faţă de rebelii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), ale cărui baze din nordul Irakului sunt vizate de un posibil atac al Ankarei, relatează AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie de amploare împotriva PKK, în sudul Turciei

Manifestaţie de amploare împotriva PKK, în sudul Turciei

Manifestanţii s-au reunit în piaţa principală din Sirnak - principalul oraş din provincia cu acelaşi nume, situată la graniţa cu Irakul, şi unul dintre cele mai afectate de operaţiunile PKK - sub protecţia puşcaşilor de elită de pe acoperişuri şi a elicopterelor.

"Blestemat să fie PKK ! Toţi turcii se nasc soldaţi !" a scandat mulţimea printre care se numărau şcolari, funcţionari locali, militari în civil şi paznici de sate, o miliţie suplimentară armatei turce.

Două atacuri atribuite PKK au ucis 13 militari şi respectiv 12 civili în octombrie, în provincia Sirnak.

Conflictul kurd din Turcia s-a soldat cu peste 37.000 de morţi de când PKK a preluat armele, în 1984, pentru a revendica independenţa sud-estului Anatoliei, cu populaţie majoritar kurdă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici