Manifestaţie de susţinere a lui Julian Assange în faţa Consulatului britanic din New York

O mână de manifestanţi s-au instalat în faţa Consulatului britanic din New York, cerând ca fondatorul WikiLeaks Julian Assange să poată să părăsească în libertate Marea Britanie.

96 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie de susţinere a lui Julian Assange în faţa Consulatului britanic din New York

Manifestaţie de susţinere a lui Julian Assange în faţa Consulatului britanic din New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Intenţionăm să rămânem aici până când Julian Assange va putea să părăsească ambasada" Ecuadorului din Londra, a declarat pentru AFP Adam Peck, în vârstă de 23 de ani, în faţa consulatului, în cartierul Midtown.

"Să spui adevărul nu înseamnă trădare" sau "Lăsaţi-l pe Julian Assange să plece din Marea Britanie", se putea citi pe cartoane depuse pe trotuar.

"Acuzaţiile formulate împotriva lui sunt disproporţionate", a apreciat Peck.

Numărul manifestanţilor a variat în cursul sfârşitului de săptămână de la unu la cincisprezece, însă, grupul, organizat pe Facebook şi în rândul căruia se află membri ai mişcării Ocupy, intenţionează să menţină o prezenţă timp de 24 de ore din 24 în faţa consulatului, până la eliberarea lui Assange, a adăugat el.

Assange, refugiat în sediul Ambasadei Ecuadorului, părea, luni, că va avea de stat o perioadă destul de lungă în interior, în timp ce Londra era supusă unor presiuni diplomatice exercitate de către ţările latino-americane, pentru a respecta azilul politic acordat de către Ecuador.

Îndemnând "părţile să continue dialogul pentru a ajunge la o soluţie reciproc acceptabilă", miniştrii de Externe ai ţărilor din cadrul Uniunii Naţiunilor Sud-Americane (UNASUR), convocaţi duminică de către Ecuador la Guayaquil, au reafirmat "dreptul suveran al statelor de a acorda azil".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici