Manifestaţie în sprijinul "prizonierilor politici", la Moscova

Circa 200 de persoane au manifestat marţi seara în centrul Moscovei pentru a cere "eliberarea prizonierilor politici", exprimându-şi sprijinul faţă de deţinuţi precum fostul patron al grupului petrolier Iukos, Mihail Hodorkovski.

15 afișări
Imaginea articolului Manifestaţie în sprijinul "prizonierilor politici", la Moscova

Manifestaţie în sprijinul "prizonierilor politici", la Moscova (Imagine: Mediafax/AFP)

"Libertate prizonierilor politici!", "Rusia va fi liberă!" au scandat manifestanţii arborând portrete ale lui Mihail Hodorkovski.

"Nu va putea exista schimbare în această ţară atâta vreme cât vor exista prizonieri politici", a declarat preşedintele organizaţiei Pentru Drepturile Omului, Lev Ponomarev, evocând între altele cazul lui Hodorkovski, al fizicianului Valentin Danilov şi al cercetătorului Igor Sutiaghin. Ultimii doi au fost condamnaţi la 13 şi repsectiv 15 ani de închisoare pentru înaltă trădare.

Arestat în octombrie 2003, fostul preşedinte al companiei Iukos a fost condamnat în 2005 la opt ani de închisoare pentru escrocherie şi fraudă fiscală la scară largă, în cadrul unui proces considerat ca fiind inspirat de Kremlin pentru a restabili controlul statului asupra importantelor active petroliere şi a elimina un om de afaceri cu ambiţii politice. Hodorkovski îşi execută pedeapsa în Siberia, într-o închisoare situată la 6.000 de kilometri de Moscova.

Dmitri "Medvedev este deja preşedinte de o lună, iar prizonierii politici nu sunt încă în libertate", au declarat manifestanţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici