Manifeste în favoarea lui Ţarnaev, difuzate în capitala kîrgîză Bişkek

Serviciile de informaţii din Kîrgîzstan au anunţat vineri că îi caută pe autorii unor manifeste, difuzate la Bişkek, în favoarea lui Djohar Ţarnaev, principalul suspect în atentatul din Boston, care şi-a petrecut copilăria în această fostă republică sovietică din Asia Centrală.

403 afișări
Imaginea articolului Manifeste în favoarea lui Ţarnaev, difuzate în capitala kîrgîză Bişkek

Manifeste în favoarea lui Ţarnaev, difuzate în capitala kîrgîză Bişkek

Manifeste cu fotografii în care apare Ţarnaev şi mesajul "Djohar Ţarnaev este nevinovat, rugaţi-vă pentru Djohar" au fost lipite săptămâna aceasta pe pereţii mai multor pasaje subterane, dar şi pe faţada unui magazin din centrul capitalei kîrgîze.

Serviciile de informaţii kîrgîze "încearcă să găsească autorii acestor manifeste", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciului lor de presă.

Djohar Ţarnaev, în vârstă de 19 ani, acuzat că a comis atentatul cu bombă din Boston împreună cu fratele său mai mare Tamerlan, în vârstă de 26 de ani, ucis într-un schimb de focuri cu poliţia, şi-a petrecut copilăria într-un orăşel situat în apropiere de Bişkek, înainte ca familia sa să se mute în Daghestan, în Caucazul rus, iar apoi în Statele Unite.

Manifestele de la Bişkek califică acuzaţiile formulate împotriva lui Ţarnaev ca fără fundament şi îndeamnă oamenii să "îl ajute şi să îl susţină".

Manifeste similare au apărut şi la Groznîi, capitala Ceceniei, o republică din Caucazul rus, de unde este originar tatăl fraţilor Ţarnaev, potrivit site-ului de ştiri Kavkazski Uzel (nodul Caucazului), care publică o fotografie cu un asemenea manifest.

"Această acuzaţie este fără fundament, nu există nicio probă împotriva lui", se poate citi în manifest, care îndemană la ajutorarea financiară a părinţilor lui Ţarnaev.

Un purtător de cuvânt al preşedintelui cecen Ramzan Kadîrov, Alvi Karimov, a dezminţit, însă, aceste informaţii.

"Este o minciună totală. Nu există niciun manifest aici", a declarat el pentru postul rus de radio Ecoul Moscovei.

Dublul atentat cu bombă comis la Boston pe 15 aprilie s-a soldat cu trei morţi şi peste 260 de răniţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici