Marea Britanie: 12 arestaţi într-o amplă operaţiune antiteroristă - VIDEO

Douăsprezece persoane au fost arestate miercuri în nord-vestul Angliei, potrivit poliţiei din comitatul Greater Manchester, în cadrul unei ample operaţiuni antiteroriste.

31 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie: 12 arestaţi într-o amplă operaţiune antiteroristă - VIDEO

Marea Britanie: 12 arestaţi într-o amplă operaţiune antiteroristă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bărbaţii au fost arestaţi în conformitate cu legea antiteroristă, la opt adrese diferite din nord-vestul Angliei, a anunţat poliţia din Greater Manchester într-un comunicat.

Câteva sute de poliţişti, membri ai Unităţii antiteroriste din nord-vest susţinuţi de forţele de ordine din trei comitate din regiune (Merseyside, Greater Manchester şi Lancashire), au efectuat arestări şi percheziţii, miercuri seară, potrivit aceleiaşi surse.

Aceste arestări au avut loc în special în cartierul Cheetham Hill din Manchester, la universitatea John Moores din Liverpool şi în oraşul Clitheroe (Lancashire), a precizat poliţia din Greater Manchester.

Poliţia a decis să precipiteze aceste arestări din cauza unui oficial de rang înalt al Scotland Yard, care ameninţa să pericliteze operaţiunea de supraveghere a suspecţilor.

Bob Quick, responsabil de unitatea antiteroristă a Scotland Yard, fusese fotografiat miercuri seară, la sosirea sa la Downing Street, cu documente care conţineau detaliile acestei operaţiuni.

Presa a difuzat în cursul serii această fotografie, ascunzând conţinutul documentelor, care menţionau locul şi detaliile despre natura ameninţării reprezentate de suspecţi.

Declanşarea acestei operaţiuni a fost o decizie de "ordin operaţional" luată de poliţie şi MI5, serviciul de informaţii interne, a precizat într-un comunicat ministrul de Interne, Jacqui Smith.

Quick a recunoscut că a făcut o greşeală şi şi-a exprimat regretul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici