Marea Britanie a trimis din greşeală e-mailuri militare destinate Statelor Unite către un aliat al Rusiei

Autorităţile britanice au lansat o anchetă după ce oficiali au trimis din greşeală e-mailuri destinate serviciilor de informaţii militare americane către guvernul din Mali, un aliat al Rusiei.

779 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie a trimis din greşeală e-mailuri militare destinate Statelor Unite către un aliat al Rusiei

Oficiali din cadrul Ministerului britanic al Apărării ar fi trebuit să trimită e-mailuri către Pentagon, dar, din greşeală, le-au trimis în schimb guvernului din Mali, a relatat joi cotidianul The Times. Greşeala a fost rezultatul unei greşeli de scriere, deoarece domeniul de internet al Pentagonului este ".mil", în timp ce cel al Mali este ".ml".

Ministerul Apărării a declarat vineri că investighează incidentul.

"Am deschis o anchetă după ce un număr mic de e-mailuri au fost transmise din greşeală către un domeniu de e-mail incorect", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, potrivit Reuters.

Potrivit The Times, în timp ce majoritatea e-mailurilor trimise în Mali erau inofensive, conţinând informaţii precum datele la care angajaţii din ministerul de externe erau în vacanţă, altele conţineau "descrieri detaliate" ale cercetărilor britanice în domeniul rachetelor hipersonice.

Cu toate acestea, Ministerul Apărării a declarat că afirmaţiile din ziar sunt înşelătoare.

"Acest raport susţine în mod eronat că secrete de stat au fost trimise pe domeniul de e-mail al Mali. Evaluăm că mai puţin de 20 de e-mailuri de rutină au fost trimise către un domeniu incorect & suntem încrezători că nu a existat nicio încălcare a securităţii operaţionale sau divulgare de date tehnice", a declarat vineri ministerul. "O anchetă este în curs de desfăşurare. E-mailurile de acest tip nu sunt clasificate la nivel secret sau superior".

Potrivit Reuters, purtătorul de cuvânt a declarat că toate informaţiile sensibile sunt trimise "pe sisteme concepute pentru a minimiza riscul de direcţionare greşită".

"Ministerul Apărării îşi revizuieşte în mod constant procesele şi, în prezent, întreprinde un program de lucru pentru a îmbunătăţi gestionarea informaţiilor, prevenirea pierderilor de date şi controlul informaţiilor sensibile", au spus aceştia, informează POLITICO.

La începutul acestei luni, o investigaţie a Financial Times a descoperit că milioane de e-mailuri destinate Pentagonului au fost trimise în Mali ca urmare a aceleiaşi greşeli de scriere. Unele dintre aceste e-mailuri includeau informaţii sensibile, cum ar fi documente diplomatice, declaraţii fiscale, parole şi detalii de călătorie ale ofiţerilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici