Marea Britanie: anunţurile Google direcţionează femeile însărcinate către grupuri anti-avort

Femeile din Marea Britanie care caută sfaturi online cu privire la avorturi sunt direcţionate către servicii de consiliere conduse de militanţi anti-avort, a constatat o anchetă a Observer, citată de The Guardian.

277 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie: anunţurile Google direcţionează femeile însărcinate către grupuri anti-avort

Marea Britanie: anunţurile Google direcţionează femeile însărcinate către grupuri anti-avort

În urma unei analize efectuate în februarie, 117 din 251 de reclame afişate de Google Marea Britanie unui utilizator care căuta informaţii legate de sarcină, proveneau de la grupuri care se opun avortului.

Constatările relevă eforturile de marketing ale grupurilor anti-avort din Regatul Unit şi au condus la îngrijorarea că femeile ar putea fi expuse la informaţii tendenţioase atunci când caută sfaturi medicale.

O organizaţie caritabilă pentru sănătate sexuală a descris publicitatea ca fiind „clar imorală".

În unele cazuri, reclamele promovează servicii de consiliere care pretind că oferă sprijin imparţial, dar nu precizează în mod clar opiniile anti-avort ale persoanelor din spatele lor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici