Marea Britanie, Franţa şi Germania cer explicaţii Arabiei Saudite privind moartea lui Khashoggi

Oficialii din Marea Britanie, Franţa şi Germania condamnă uciderea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi şi cer Arabiei Saudite clarificări urgente privind modul în care a acesta a fost ucis, relatează BBC.

247 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie, Franţa şi Germania cer explicaţii Arabiei Saudite privind moartea lui Khashoggi

Marea Britanie, Franţa şi Germania cer explicaţii Arabiei Saudite privind moartea lui Khashoggi

Într-un comunicat comun, cele trei ţări au transmis că explicaţia conform căreia Khashoggi a murit „într-o luptă cu pumni” în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul „trebuie să fie susţinută de dovezi pentru a fi considerată credibilă”.

„Nimic nu poate justifica această crimă şi o condamnăm în cei mai duri termeni”, au transmis cele trei ţări.

Autorităţile din cele trei ţări au declarat că nu sunt mulţumite de explicaţiile oferite de Arabia Saudită, menţionând că informaţiile apărute pânnă acum sunt „doar ipoteze”.

Conform comunicatului, oficialii europeni nu vor lua o decizie privind posibile sancţiuni decât după ce situaţia va fi clarificată.

„Aşadar, cerem ca investigaţia să continue până când se va stabili cu certitudine cine este responsabil”.

Sâmbătă, preşedintele turc Tayyip Erdogan a promis că va descoperi adevărul despre moartea jurnalistului şi a anunţat că va ţine marţi un discurs în Parlament pe această temă.

„Vom face dreptate, vom dezvălui adevărul”, a declarat Erdogan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici