Retragerea SUA din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare. Putin, prima reacţie oficială după anunţul lui Donald Trump

Preşedintele rus Vladimir Putin vrea să primească o explicaţie din partea Washingtonului privind decizia omologului său american Donald Trump de a retrage Statele Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a informat duminică agenţia RIA, citată de Reuters.

6542 afișări
Imaginea articolului Retragerea SUA din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare. Putin, prima reacţie oficială după anunţul lui Donald Trump

Retragerea SUA din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare. Putin, prima reacţie oficială după anunţul lui Donald Trump

Vladimir Putin se aşteaptă să primească o astfel de explicaţie în cadrul întâlnirii cu John Bolton, consilierul prezidenţial american pentru Securitate Naţională, care va avea loc săptămâna aceasta.

Donald Trump a anunţat sâmbătă seara că Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), acuzând Rusia de încălcarea acordului semnat în anul 1987.

Donald Trump susţine că Rusia a încălcat acest Tratat, dar Administraţia Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici