Donald Trump şi liderii europeni cer Riadului mai multe informaţii privind dispariţia lui Khashoggi

Preşedintele american Donald Trump şi liderii europeni au cerut Arabiei Saudite mai multe informaţii privind în cazul jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, după ce Riadul a oferit o nouă explicaţie a dispariţiei sale, relatează site-ul agenţiei Reuters.

462 afișări
Imaginea articolului Donald Trump şi liderii europeni cer Riadului mai multe informaţii privind dispariţia lui Khashoggi

Donald Trump şi liderii europeni cer Riadului mai multe informaţii privind dispariţia lui Khashoggi

Arabia Saudită a informat că jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a murit, un critic al prinţului moştenitor Mohammed bin Salman, a murit în urma unei confruntări fizice în interiorul consulatului de la Istanbul.

Germania a numit explicaţia ca fiind "inadecvată" şi a întrebat dacă celelalte ţări ar trebui să mai vândă arme în Arabia Saudită.

Franţa şi Uniunea Europeană au făcut apel la o anchetă mai profundă pentru a afla ce s-a întâmplat cu editoriaristul publicaţiei The Washington Post, dispărut la 2 octombrie.

Oficialii turci suspectează că Jamal Khashoggi a fost ucis în interiorul consulatului saudit la Istanbul de o echipă de agenţi saudiţi ş că trupul acestuia a fost dezmembrat.

Cazul dispariţiei Jamal Khashoggi a cauzat reacţii internaţionale şi a dus la retragerea mai multor oficiali dintr-o conferinţă privind investiţiile care se va desfăşura la Riad.

Întrebat în cadrul unei călătorii la Nevada dacă este mulţumit de măsurile luate de Arabia Saudită, Donald Trump a declarat că: "Nu, nu voi fi mulţumit până nu vom afla răspunsuri. Dar este un prim pas, un prim pas bun. Dar vreau răspunsuri".

Iniţial, liderul de la Casa Albă a numit explicaţia Arabiei Saudită ca fiind una "credibilă". Donald Trump a ameninţat Arabia Saudită că vor exista consecinţe severe şi sancţiuni economice.

Riadul nu a oferit nicio dovadă care să susţină explicaţiile date până în prezent şi nici nu a explicat ce s-a întâmplat cu trupul neînsufleţit al lui Khashoggi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici