- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Marea Britanie, primul exportator de armament pe plan mondial în 2007 - studiu
Marea Britanie s-a clasat anul trecut pe primul loc în ceea ce priveşte exportul de echipamente militare, potrivit agenţiei britanice pentru comerţ şi investiţii UK Trade and Investment.

Marea Britanie, primul exportator de armament pe plan mondial în 2007 (Imagine: Mediafax/AFP)
Industria britanică a apărării a obţinut o sumă-record de aproximativ 12,6 miliarde de euro, reprezentând comenzile noi din 2007, monopolizând respectiv 33 la sută din piaţa mondială a exporturilor de armament şi devansând astfel Statele Unite, care se aflau până la acel moment pe primul loc, se arată într-un comunicat al organismului guvernamental.
Cifrele reflectă aproape o dublare a comenzilor comparativ cu 2006, datorită unui contract important de vânzare a unor avioane de luptă către Arabia Saudită.
ULTIMELE ȘTIRI
-
GALERIE FOTO. După Los Angeles, Raisa Ambros își va expune lucrările la o galerie din New York
-
David Popovici, calificat în semifinale la 100 metri liber cu un nou record al competiţiei
-
Robor la 3 luni mai face un pas în spate şi încheie săptămâna la 7,98%
-
Focar de pestă porcină într-o localitate din judeţul Sibiu
Această ţară a semnat în septembrie cu Marea Britanie, după negocieri intense, un contract în valoare de aproximativ nouă miliarde de dolari, pentru a achiziţionarea a 72 de avioane de vânătoare Eurofighter Typhoon.
Marea Britanie a primit de asemenea comenzi importante pentru nave de supraveghere, din partea sultanatului Oman şi a Republicii Trinidad şi Tobago.
Potrivit cifrelor din ultimii cinci ani, Statele Unite se menţin totuşi pe prima poziţie pe plan mondial în rândul exportatorilor de armament, cu 63 de miliarde de dolari, faţă de Marea Britanie (cu 53 de miliarde), Rusia (33 de miliarde), Franţa (17 miliarde) şi Germania şi Israel (câte nouă miliarde fiecare).
Principalele ţări importatoare, tot din ultimii cinci ani, sunt Arabia Saudită (31 de miliarde de dolari), India (18 miliarde de dolari) şi Statele Unite (17 miliarde de dolari).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.



CANCAN.RO

GANDUL.RO


ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:10
O ambarcaţiune care transporta zeci de persoane s-a răsturnat pe un râu din India
-
astăzi, 14:00
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 170. Situaţia centralei nucleare de la Zaporojie ţine o lume întreagă cu sufletul la gură / Moscova: există risc de catastrofă radioactivă în orice moment / Atac aerian asupra oraşului Nikopol