Marea Britanie se confruntă cu un risc crescut de atac nuclear din partea al-Qaida

Marea Britanie se confruntă cu un risc crescut de atacuri nucleare din partea unor terorişti din cadrul al-Qaida, informează trei rapoarte din domeniul luptei împotriva terorismului care au fost date publicităţii luni, relatează The Independent.

24 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie se confruntă cu un risc crescut de atac nuclear din partea al-Qaida

Marea Britanie se confruntă cu un risc crescut de atac nuclear din partea al-Qaida

Guvernul a publicat o actualizare a Strategiei Naţionale pentru Securitate, care afirmă că "Marea Britanie se confruntă, în prezent, cu ameninţări nucleare", adăugând că există "posibilitatea ca arme nucleare sau material nuclear (să poată) ajunge pe mâinile unor state necinstite sau grupări teroriste".

Un alt raport, asupra strategiei Guvernului împotriva terorismului, afirma că există pericolul ca expertiza avansată a grupărilor de insurgenţi din Afganistan să sporească nivelul ameninţării la o bombă radiologică.

Raportul sugerează, de asemenea, că cei care au realizat bombe în Afganistan ar fi putut ajunge deja la abilitatea de a produce o bombă radiologică, utilizând informaţia disponibilă pe Internet.

Un al treilea raport din domeniul antiterorist afirmă că securitatea stocurilor de materiale scoase din uz este "variabilă şi uneori inadecvată, lăsând aceste materiale vulnerabile în faţa unor (eventuali) hoţi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici