Maria Ressa, jurnalista filipineză arestată pentru calomnie, a fost eliberată

Jurnalista Maria Ressa, critic al preşedintelui filipinez Rodrigo Duterte, a fost eliberată joi pe cauţiune, după ce cu o zi în urmă fusese arestată pentru calomnie, în urma unui articol publicat de site-ul de ştiri Rappler pe care aceasta îl deţine, relatează Associated Press.

248 afișări
Imaginea articolului Maria Ressa, jurnalista filipineză arestată pentru calomnie, a fost eliberată

Maria Ressa, jurnalista filipineză arestată pentru calomnie, a fost eliberată

Agenţii Biroului Naţional de Investigaţii au emis mandatul de arestare împotriva Mariei Ressa miercuri după-amiază şi au escortat-o ​​de la sediul Rappler Inc. la cel al BNI, unde a rămas peste noapte.

Guvernul lui Duterte a negat acest lucru şi a anunţat că arestarea a fost un pas normal ca răspuns la o plângere penală.

"Ceea ce vedem este moartea cu o mie de tăieturi a democraţiei noastre", a declarat Ressa reporterilor după ce un tribunal din Manila a admis cererea de cauţiune.

În articolul publicat de Rappler în 2012, un om de afaceri a fost acuzat de trafic de droguri şi de persoane şi un caz de crimă, citând un raport de informaţii nespecificat. El a negat acuzaţiile şi a salutat rechizitoriul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici