Marine Le Pen conduce în cadrul ultimei serii de sondaje pentru alegerile prezidenţiale din Franţa

Marine Le Pen, liderul formaţiunii populiste de extremă-dreapta Frontul Naţional, l-a depăşit pe Francois Fillon, candidat al partidului de centru-dreapta Republicanii, în ultimul sondaj BVA-Salesforce cu privire la alegerile prezidenţiale din Franţa, informează presa internaţională.

3038 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen conduce în cadrul ultimei serii de sondaje pentru alegerile prezidenţiale din Franţa

Marine Le Pen conduce în cadrul ultimei serii de sondaje pentru alegerile prezidenţiale din Franţa (Imagine AFP)

Conform acestui sondaj, Le Pen ar obţine 26,5 %, în vreme ce fostul premier Farncois Fillon ar avea cu 1,5 % mai puţine voturi.

În pofida acestor rezultate, Fillon este favorit, acesta având şanse mari să o învingă în turul doi de scrutin pe Marine Le Pen.

Franţa va organiza, în aprilie 2017, primul tur al scrutinului prezidenţial.

Le Pen apreciază că, dacă ar deveni preşedinte al Franţei, relaţia pe care ar avea-o cu omologii din Statele Unite şi Rusia, Donald Trump şi Vladimir Putin, ar fi "benefică pentru pacea mondială".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici