Marine Le Pen, după victoria la europarlamentare: Este un vot pentru Franţa şi pentru cetăţeni

Marine Le Pen, liderul Partidul eurosceptic Adunarea Naţională, a transmis duminică seară că formaţiunea sa a avut o zi bună în cadrul alegerilor europarlamentare, faţă de partidul condus de preşedintele Emmanuel Macron, relatează BBC şi Le Figaro.

6152 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen, după victoria la europarlamentare: Este un vot pentru Franţa şi pentru cetăţeni

Marine Le Pen, după victoria la europarlamentare: Este un vot pentru Franţa şi pentru cetăţeni

„Este un vot pentru Franţa şi pentru cetăţeni. Este o veste bună şi este vitală pentru o ţară care a plutit în confuzie timp de câteva luni”, a declarat Marine Le Pen, al cărei partid a câştigat scrutinul europarlamentar din Franţa, conform sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.

Partidul Adunarea Naţională este creditat cu 23-24%, fiind urmat de formaţiunea Republica în Mişcare, cu 22%, şi de grupul Europa Ecologică (12,5%).

Marine Le Pen a fost contracandidata lui Emmanuel Macron în cadrul alegerilor prezidenţiale din 2017.

Un oficial prezidenţial a declarat în urma scrutinului că eşecul formaţiunii preşedintelui Emmanuel Macron, Republica în Mişcare, este o dezamăgire, dar nu va provoca o schimbare în reformele dorite de Guvern.

„Există, bineînţeles, sentimentul de dezamăgire. Obiectivul preşedintelui este să intensifice Actul II al preşedinţiei la nivel naţional, deci nu vor exista schimbări în politicile sale. Scopul nostru este ca cetăţenii să simtă schimbarea”, a declarat oficialul francez, citat de publicaţia Le Figaro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici