Marine Le Pen: Nicolas Sarkozy nu mi-a respectat alegătorii

Marine Le Pen afirmă, într-un interviu acordat cotidianului Midi Libre ce va fi publicat în ediţia de luni, că Nicolas Sarkozy "nu mi-a respectat alegătorii" şi că "nu şi-a oferit mijloacele să câştige" alegerile, deşi poate că le-ar fi câştigat făcând acest lucru.

465 afișări
Imaginea articolului Marine Le Pen: Nicolas Sarkozy nu mi-a respectat alegătorii

Marine Le Pen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu îi putem îndemna pe alegătorii mei să voteze pentru el (Sarkozy), afirmând în acelaşi timp că, într-un duel Frontul Naţional (FN)-PS, vom lăsa să învingă PS (Partidul Socialist)", a declarat ea, subliniind că "alegătorii mei nu pot fi trataţi ca nişte copii sau ca nişte alegători inferiori, cetăţeni inferiori. Ei nu sunt doar nişte furnizori de voturi".

"Eu cred că nu este dificil ca alegătorilor să li se arate, de asemenea, că, în pofida marilor discursuri şi mângâierilor aplicate de unul şi de altul (Hollande şi Sarkozy), ei sunt pregătiţi să se aleagă unii pe alţii", a adăugat ea.

Întrebată despre interesul său de a vedea dreapta pierzând alegerile, preşedinta FN (extremă dreapta) a răspuns că nu este "interesată de nimic". Asta "deoarece eu consider că Hollande şi Sarkozy sunt două capete care pretind că se ceartă pe acelaşi corp. (Ei) sunt un fel de siamez în politică", a continuat ea.

Nicolas Sarkozy, care, cu 27,18% din voturi, s-a clasat după socialistul François Hollande (28,63%) în primul tur de scrutin, în urmă cu o săptămână, trebuie să atragă alegătorii lui Marine Le Pen, care a obţinut 17,9% din voturi, pentru a putea spera la câştigarea turului doi, programat pentru 6 mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici