Mărturiile oamenilor care au scăpat din busculada de la Shanghai: ”Tot ce am putut face a fost să îi ţin de mână şi să încerc să îi încurajez” - VIDEO, FOTO

Unele dintre persoanele implicate în busculada care s-a produs în Shanghai în noaptea de Revelion au relatat experienţa terifiantă prin care au trecut în noaptea în care 36 de oameni au murit.

4211 afișări
Imaginea articolului Mărturiile oamenilor care au scăpat din busculada de la Shanghai: ”Tot ce am putut face a fost să îi ţin de mână şi să încerc să îi încurajez” - VIDEO, FOTO

Mărturiile oamenilor care au scăpat din busculada de la Shanghai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zuo Zhijian, unul dintre oamenii prinşi în busculadă, a declarat că nu şi-a putut mişca picioarele.

”O fată din faţa mea se ţinea de mine şi striga ”Ajută-mă, ajută-mă, te rog, nu mai pot rezista. Dedesubt mai era o fată care nu se mişca. Eram înconjurat de ţipetele fetelor care plângeau şi strigau după ajutor cu ultimele puteri. Feţele oamenilor care cădeau la pământ au devenit de nerecunoscut”, a mărturisit Zuo, informează CNN.

Un alt martor, Tian Ye, a declarat că busculada a durat aproximativ 30 de secunde, însă au avut nevoie de 10 minute pentru a scoate victimele de acolo.

”Erau mult prea mulţi oameni blocaţi acolo, s-au panicat. O mulţime de poliţişti s-au adunat în acea zonă, însă nu au fost suficienţi. Atunci când cineva cădea, oamenii din spate credeau că mulţimea se mişcă şi atunci mai mulţi oameni cădeau”.

Un al treilea martor, Xiao Ji, a declarat că se afla la marginea mulţimii când scena a devenit de coşmar.

”M-am uitat puţin, apoi am început să scot oameni din mulţime. După ce am obosit scoţând două persoane, tot ce am mai putut face a fost să îi ţin de mână şi să încerc să îi încurajez”.

Busculada care a avut loc în oraşul chinez Shanghai s-a produs după ce persoane rămase neidentificate au aruncat bancnote false, dintr-o clădire, în mijlocul miilor de persoane care se adunaseră pentru celebrarea Revelionului, incidentul sodându-se cu 36 de morţi şi sute de răniţi.

Mii de persoane se adunaseră în Piaţa Chen Yi în aşteptarea Revelionului. Cu puţin timp înainte de miezul nopţii, persoane rămase necunoscute au aruncat dintr-o clădire bancnote false.

Poliţia din Shanghai a exlus aruncarea de bani ca fiind cauza busculadei. Potrivit înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, hârtiile, care erau cupoane pentru un bar local, au fost aruncate la aproximativ 10 minute după incident şi nu au provocat blocaje mari.

Nici cei trei martori nu au menţionat cupoanele în relatările lor. Alte persoane care au asistat la incident au declarat că busculada a început atunci când un număr mare de oameni care încercau să meargă pe faleza râului Bund au fost blocaţi.

Sute de oameni au mers la locul incidentului, depunând buchete de flori. Preşedintele chinez Xi Jinping a cerut o investigaţie imediată şi a declarat că ”o lecţie profundă trebuie învăţată din aceste evenimente”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici