Mărturiile unui ofiţer dezertor din Siria - VIDEO

Televiziunea publică a difuzat joi declaraţiile unui ofiţer din armata siriană, Hussein Harmoush, revenit în Siria în circumstanţe neelucidate, după ce a fugit în iunie.

561 afișări
Imaginea articolului Mărturiile unui ofiţer dezertor din Siria - VIDEO

Mărturiile unui ofiţer dezertor din Siria

Surse din cadrul opoziţiei au afirmat că acesta ar fi fost răpit în Turcia şi adus cu forţa în ţară, dar în acest interviu televizat, Hussein Harmoush afirmă că a decis să se "întoarcă" în Siria din proprie voinţă.

El a explicat că a dezertat din armată "din cauza evenimentelor sângeroase de pe străzi".

El a negat că a primit ordinul de a deschide focul împotriva civililor în aceste declaraţii prezentate de televiziune ca "mărturii".

La începutul lui iunie, Hussein Harmoush şi-a anunţat dezertarea într-o înregistrare video difuzată de site-urile de Internet şi posturile de televiziune arabe, pe care o explica prin "refuzul de a ucide civili neînarmaţi".

Într-o înregistrare video postată pe Youtube, un alt ofiţer sirian disident, colonelul Riad al-Asaad, care se prezintă drept "comandantul armatei libere din Siria", a lansat o avertizare la adresa autorităţilor împotriva punerii în pericol a vieţii lui Harmoush.

"Voi face regimul criminal responsabil de viaţa eroului Harmoush şi îi cer să îl elibereze imediat şi să îl predea autorităţilor turce, dacă nu, vă avertizez că vom riposta dur prin operaţiuni care vor viza liderii militari şi securitatea".

La 8 septembrie, fratele lui Hussein Harmoush a murit la câteva ore după ce a fost arestat în satul Ablin, în nord-vestul ţării, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici