Maşina lui Mir Hossein Moussavi, atacată de persoane necunoscute

Persoane necunoscute au atacat luni convoiul unuia dintre liderii opoziţiei iraniene, Mir Hossein Moussavi, care se întorcea de la Qom, după ce a participat la funeraliile marelui ayatollah disident Hossein Ali Montazeri, potrivit site-ului său.

11 afișări
Imaginea articolului Maşina lui Mir Hossein Moussavi, atacată de persoane necunoscute

Maşina lui Mir Hossein Moussavi, atacată de persoane necunoscute (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Un grup de motociclişti îmbrăcaţi în civil a atacat astăzi maşina lui Moussavi şi a rănit uşor o persoană din anturajul acestuia", potrivit site-ului Kaleme.org.

Potrivit site-ului, grupul de motociclişti a urmărit maşina fostului premier, a blocat-o în mod repetat după care i-au spart luneta. Moussavi nu a fost rănit în acest incident, potrivit aceleiaşi surse.

Moussavi, candidat la prezidenţiale în iunie, care contestă realegerea lui Mahmoud Ahmadinejad, a participat în oraşul sfânt şiit Qom la funeraliile ayatollahului Hossein Ali Montazeri, care a murit sâmbătă, la vârsta de 87 de ani.

Succesor oficial al imamului Khomeiny timp de mai mulţi ani, şi înlăturat în 1989, liderul religios a devenit în ultimii ani figură emblematică a opoziţiei reformiste în cadrul regimului.

Funeraliile, la care au asistat zeci de mii de persoane, au fost marcate de incidente între susţinătorii opoziţiei şi forţele de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici