Măsura de raţionalizare a benzinei după uraganul Sandy a fost ridicată la New York

Primarul oraşului New York, Michael Bloomberg, a anunţat vineri că măsura de raţionalizare a benzinei, instituită în urmă cu două săptămâni, după uraganul Sandy, pentru a pune capăt cozilor de aşteptare de la pompe, a fost ridicată.

72 afișări
Imaginea articolului Măsura de raţionalizare a benzinei după uraganul Sandy a fost ridicată la New York

Măsura de raţionalizare a benzinei a fost ridicată la New York (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Peste 85 la sută dintre benzinării sunt operaţionale în prezent la New York, iar aprovizionarea cu benzină şi motorină va continua să crească", a anunţat biroul de presă al primarului într-un comunicat.

Încheierea raţionalizării va intra în vigoare sâmbătă. Aceasta prevedea ca maşinile cu plăcuţe de înmatriculare cu număr impar să se aprovizioneze în zilele impare, iar cele cu număr par în zilele pare.

O măsură similară a fost impusă în statul vecin New Jersey la 3 noiembrie, dar a fost ridicată la 13 noiembrie. În Long Island, aceeaşi măsură de raţionalitare a fost suspendată după opt zile.

După trecerea uraganului Sandy, la 29 octombrie, nervii şoferilor din regiune au fost puşi la grea încercare, multe benzinării rămânând închise. Adeseori au fost necesare până la zece ore de aşteptare pentru a cumpăra benzină din staţiile de alimentare deschise.

Sandy a avariat rafinăriile şi terminalele petroliere, creând dificultăţi de aprovizionare pe coasta de est a Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici