Măsură unică în Spania. Cei care au contractat virusul SARS-CoV-2 nu vor fi vaccinaţi cel puţin 6 luni după diagnostic

  • Persoanele cu vârste sub 55 de ani fără complicaţii majore de sănătate care au contractat anterior coronavirusul vor trebui să aştepte şase luni de la diagnostic înainte de a primi un vaccin.
  • Până în prezent, singurele persoane sub 55 de ani vaccinate sunt profesioniştii din domeniul sănătăţii, conform strategiei de vaccinare a Spaniei.
2232 afișări
Imaginea articolului Măsură unică în Spania. Cei care au contractat virusul SARS-CoV-2 nu vor fi vaccinaţi cel puţin 6 luni după diagnostic

Ministerul sănătăţii din Spania a declarat miercuri că persoanele cu vârste sub 55 de ani fără complicaţii majore de sănătate care au contractat anterior coronavirusul vor trebui să aştepte şase luni de la diagnostic înainte de a primi un vaccin, scrie Reuters.

Măsura, care pare a fi unică în Europa, se va aplica celor trei vaccinuri distribuite în prezent în Spania şi este provizorie în aşteptarea unor cercetări suplimentare.

„Dacă vaccinul este în cantitate redusă există o logică pentru această măsură”, a spus Eleanor Riley, profesor de imunologie şi boli infecţioase la Universitatea din Edinburgh din Marea Britanie.

Cu toate acestea, timpul şi efortul implicat în verificarea dublă a eligibilităţii ar putea să nu merite, a spus ea pentru Reuters.

Persoanele mai bătrâne de 55 de ani sau cei mai vulnerabili la reinfecţie ar fi scutiţi de întârziere, a spus ministerul.

Până în prezent, singurele persoane sub 55 de ani vaccinate sunt profesioniştii din domeniul sănătăţii, conform strategiei de vaccinare a Spaniei.

Spania distribuie vaccinuri dezvoltate de Pfizer-BioNTech, Moderna şi Universitatea Oxford-AstraZeneca.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici