Măsuri draconice luate de autorităţile chineze. Cum vor fi identificaţi toţi cetăţenii care au avut febră în ultima lună

  • Marţi a fost raportat cel mai mic număr de îmbolnăviri din ultimele trei săptămâni.
  • Numărul total al deceselor în China continentală a ajuns la 2004.
  • 116 noi decese doar în Wuhan.
3501 afișări
Imaginea articolului Măsuri draconice luate de autorităţile chineze. Cum vor fi identificaţi toţi cetăţenii care au avut febră în ultima lună

Măsuri draconice luate de autorităţile chineze. Cum vor fi identificaţi toţi cetăţenii care au avut febră în ultima lună

Autorităţile chineze recurg la metode tot mai dure şi mai stricte în încercarea de a opri răspândirea coronavirusului.
 
În provincia Hubei, autorităţile vor identifica fiecare cetăţean care a avut febră în ultima lună. Potrivit agenţiei de presă Xinhua, citată de Reuters, autorităţile din Hubei vor verifica toţi pacienţii care au avut febră şi care au fost la medic începând cu 20 ianuarie. De asemenea, şi persoanele care au cumpărat medicamente fără prescripţie atât din farmacii, cât şi online, vor fi luaţi în evidenţă.
 
Oamenii vor fi supuşi unor noi teste medicale şi dacă va fi necesar vor fi spitalizaţi sau puşi în carantină. Autorităţile chineze se laudă că măsurile draconice luate în ultima perioadă au condus la încetinirea răspândirii virusului.
 
Marţi a fost raportat cele mai mic număr de îmbolnăviri cu noul coronavirus din ultimele trei săptămâni. Trendul descendent al îmbolnăvirilor a început luni şi a continuat şi în cursul zilei de marţi când a fost raportat cel mai mic număr din 29 ianuarie încoace.
 
Autorităţile chineze au anunţat că 136 de persoane au murit marţi, iar numărul deceselor în China continentală a ajuns la 2004. Provincia Hubei, epicentrul focarului de coronavirus, a raportat 132 de noi decese, 116 dintre acestea fiind înregistrate în Wuhan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici