Măsuri speciale de securitate la Paris, pentru Conferinţa ONU pe tema climei

Autorităţile franceze au adoptat, după atentatele din 13 noimbrie, măsuri speciale de securitate pentru Conferinţa ONU pe tema climei (COP21), care va începe luni la Paris, în prezenţa a 150 de şefi de stat şi de guvern, informează site-ul agenţiei Reuters.

665 afișări
Imaginea articolului Măsuri speciale de securitate la Paris, pentru Conferinţa ONU pe tema climei

Măsuri speciale de securitate la Paris, pentru Conferinţa ONU pe tema climei

Prima zi a conferinţei reprezintă o provocare majoră pentru autorităţile franceze, care trebuie să garanteze securitatea preşedinţilor din SUA şi China, Barack Obama şi Xi Jinping, sau cea a secretarului general ONU, Ban Ki-moon.

Reuniunea de 12 zile se va desfăşura în cursul stării de urgenţă decretată de preşedintele François Hollande imediat după atentatele soldate cu 130 de morţi.

"În contextul ameninţării la nivel ridicat din Franţa, succesul summitului COP 21 ţine şi de optimizarea securităţii", a declarat ministrul francez de Interne, Bernard Cazeneuve.

La reuniunea ONU vor fi aproximativ 40.000 de participanţi şi au fost mobilizaţi 2.800 de poliţişti şi jandarmi.

Alţi 8.000 de poliţişti şi jandarmi sunt mobilizaţi pentru controale la frontiere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici