Matteo Renzi: Uniunea Europeană ar putea revizui, peste câteva luni, sancţiunile impuse Rusiei

Uniunea Europeană ar putea revizui, în următoarele luni, sancţiunile economice impuse Rusiei din cauza crizei ucrainene, afirmă premierul Italiei, Matteo Renzi, citat de site-ul agenţiei Reuters.

408 afișări
Imaginea articolului Matteo Renzi: Uniunea Europeană ar putea revizui, peste câteva luni, sancţiunile impuse Rusiei

Matteo Renzi: UE ar putea revizui, peste câteva luni, sancţiunile impuse Rusiei

Italia are legături comerciale semnificative cu Rusia, dar acestea au fost afectate de sancţiunile impuse Moscovei pe fondul crizei din Ucraina.

Săptămâna trecută, Italia a blocat prelungirea automată a sancţiunilor de către Uniunea Europeană, solicitând discuţii suplimentare.

Renzi, care participă la summitul UE, a explicat că nu intenţionează să blocheze prelungirea cu şase luni a sancţiunilor europene. Dar a cerut o dezbatere pe această temă în cursul anului 2016. "Este clar că aveam aceeaşi poziţie ca restul comunităţii occidentale..., dar cred că actualul pachet de sancţiuni trebuie revizuit, nu în următoarele ore, ci în următoarele luni", a subliniat Matteo Renzi.

Uniunea Europeană, Statele Unite şi Canada au impus sancţiuni Rusiei după anexarea regiunii Crimeea în martie 2014 şi pe fondul ingerinţelor în conflictul separatist din estul Ucrainei.

Liderii Uniunii Europene ar urma să discute despre sancţiunile impuse Rusiei cu ocazia summitului Consiliului European programat joi şi vineri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici