Mătuşa lui Barack Obama nu va fi expulzată din SUA

O mătuşă kenyană a preşedintelui american Barack Obama, care locuieşte ilegal în Statele Unite, a compărut miercuri în faţa unui tribunal din statul Massachusetts pentru a face apel împotriva unei proceduri de expulzare la adresa sa, următoarea audiere fiind fixată pentru 2010.

11 afișări
Imaginea articolului Mătuşa lui Barack Obama nu va fi expulzată din SUA

Mătuşa lui Barack Obama nu va fi expulzată din SUA, cel puţin până în februarie 2010

Zeituni Onyango a evitat jurnaliştii şi a ieşit din tribunalul din Boston pe o uşă din spate după audierea care s-a desfăşurat, la cererea avocatului său, cu uşile închise.

Următoarea audiere care o vizează este prevăzută pentru 4 februarie, a precizat Elaine Komis, purtătoarea de cuvânt al biroului care se ocupă de revizuirea cazurilor de imigrare din cadrul Departamentului american al Justiţiei.

Zeituni Onyango, în vârstă de 50 de ani, a primit în 2004 un ordin de expulzare din Statele Unite, dar a continuat să locuiască în Boston. În decembrie 2008, la puţin timp după victoria lui Barack Obama în alegerile prezidenţiale, un tribunal a permis reexaminarea cazului său.

Barack Obama, născut dintr-un tată kenyan şi o mamă americană din Kansas, a precizat că nu a ştiut niciodată că mătuşa sa locuieşte ilegal în Statele Unite.

Zeituni Onyango este sora tatălui defunct al lui Barack Obama.

În cadrul următoarei audieri, mătuşa preşedintelui va putea pleda, a declarat Fatimah Mateen, un oficial din cadrul departamentului Justiţiei. O decizie urmează a fi luată atunci, a precizat ea.

Mateen a invocat "motive de securitate" pentru a explica prezenţa poliţiştilor federali care au escortat-o pe mătuşa lui Barack Obama la intrarea şi ieşirea sa din tribunal.

Nu se ştie însă cine a plătit avocatul. Statul nu furnizează avocaţi din oficiu în cazurile imigranţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici