McCain are şanse mici să câştige alegerile prezidenţiale - IHT

Istoria alegerilor prezidenţiale din Statele Unite sugerează că republicanul John McCain are doar şanse mici să recupereze avansul pe care îl are faţă de democratul Barack Obama pentru a caştiga scrutinul din noiembrie, comentează International Herald Tribune în ediţia electronică.

16 afișări
Imaginea articolului McCain are şanse mici să câştige alegerile prezidenţiale - IHT

McCain are şanse mici să câştige alegerile prezidenţiale - IHT (Imagine: Mediafax Foto)

"Barack Obama a intrat deja în istorie ca primul afro-american ce a câştigat cursa democrată pentru candidatura la preşedinţie. Singura speranţă a lui McCain sunt alegătorii indecişi şi unii dintre cei care îl susţin pe rivalul democrat. Nimeni, nici măcar consilierii lui Obama, nu cred că o schimbare de situaţie este imposibilă. Dar sarcina lui McCain depinde de eventuale greşeli ale lui Obama sau de o criză de securitate naţională", subliniază IHT.

"În momentul de faţă, campania nu mai este deloc sub controlul lui John McCain", afirmă Matthew Dowd, consilier al lui George W. Bush în alegerile din 2000 şi 2004.

Potrivit celui mai recent sondaj Gallup, Obama are un avans de şapte procente în faţa lui McCain. Din 1936 până acum, doar Ronald Reagan a reuşit să recupereze un asemenea avans, în 1980, împotriva preşedintelui Jimmy Carter.

În 1968, vicepreşedintele Hubert Humphrey a recuperat 12 puncte procentuale, însă a pierdut la limită în faţa lui Richard Nixon.

În 2000, vicepreşedintele Al Gore recuperase şapte procente în ultimele zece zile de campanie, pierzând totuşi în faţa lui Bush.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici