McCain şi Obama, aproape la egalitate în Ohio - sondaj

Candidaţii la Casa Albă, republicanul John McCain şi democratul Barack Obama, sunt aproape la egalitate în statul Ohio, considerat drept crucial, potrivit unui sondaj difuzat duminică de postul NBC.

16 afișări
Imaginea articolului McCain şi Obama, aproape la egalitate în Ohio - sondaj

John McCain şi Barack Obama, aproape la egalitate în Ohio - sondaj

Candidatul republican este creditat cu un avans de un punct (46 la 45 de procente) faţă de adversarul său democrat, în acest stat în care s-au decis alegerile prezidenţiale din 2004.

Acest sondaj confirmă un alt studiu, al institutului Rasmussen, publicat joi, care îi prezenta pe cei doi candidaţi la egalitate în acest stat, cu 49 de procente fiecare.

McCain, care este devansat în sondaje la nivel naţional, intenţiona să meargă în campanie în Ohio în cursul zilei de duminică.

Ohio trimite 20 dintre cei 538 de mari electori care compun Colegiul electoral. Un candidat are nevoie de cel puţin 270 de mari electori pentru a fi ales preşedinte al SUA.

Un alt sondaj NBC îi acordă un avans de şase puncte lui McCain în West Virginia (47 la 41 de procente). În 2004, George W. Bush a câştigat acest stat cu un avans de circa 13 puncte.

În schimb, Obama are 12 puncte avans în Wisconsin (51 la 39 de procente), un stat câştigat la limită în 2004 de John Kerry.

Obiectivul candidatului democrat este să câştige toate statele cucerite de Kerry în 2004 - ceea ce pare posibil conform sondajelor recente - şi să obţină sprijinul mai multor state care au votat cu republicanii în 2004.

Lui Kerry i-au lipsit în 2004 18 mari electori pentru a deveni preşedinte. Obama vizează în special Virginia (13 mari electori), North Carolina (15 mari electori) şi state precum New Mexico şi Colorado, care au în total 14 mari electori.

Dacă reuşeşte să câştige aceste patru state, fără a pierde nici un stat câştigat de Kerry în 2004, Obama îşi poate permite să piardă Ohio şi Florida.

Conform site-ului independent specializat RealClearPolitics, care stabileşte o medie a tuturor sondajelor la nivel naţional şi din fiecare stat, Obama ar putea conta pe 286 de mari electori, iar McCain pe 155.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici