McCarthy reafirmă angajamentele SUA privind apărarea Israelului, pledează pentru norme democratice

Statele Unite menţin angajamentele pentru apărarea Israelului, a declarat luni, într-un discurs rostit în Knesset, Kevin McCarthy, preşedintele Camerei Reprezentanţilor de la Washington, insistând pentru respectarea normelor democratice, dar subliniind că reforma justiţiei este o problemă internă.

888 afișări
Imaginea articolului McCarthy reafirmă angajamentele SUA privind apărarea Israelului, pledează pentru norme democratice

Sursa foto: MediafaxFoto

Kevin McCarthy a salutat soliditatea relaţiilor dintre Statele Unite şi Israel şi a exprimat dorinţa avansării cooperării bilaterale. "America este recunoscătoare pentru prietenia cu Israelul, suntem o naţiune mai bună datorită acestei prietenii şi nu vom ezita niciodată să o apărăm", a afirmat Kevin McCarthy în discursul rostit în Parlamentul israelian (Knesset).

"Cât timp voi fi eu preşedinte al Camerei Reprezentanţilor, Congresul va continua să finanţeze total asistenţa de securitate pentru Israel. Susţinerea bipartizană în SUA este baza relaţiei noastre", a adăugat McCarthy, denunţând activităţile iraniene în Orientul Mijlociu. "Pentru a contracara Iranul, naţiunile noastre trebuie să continue să fie alături. Trebuie să menţinem determinarea angajamentului nostru de a opri Iranul să se doteze cu arme nucleare", a subliniat Kevin McCarthy.

Preşedintele Camerei Reprezentanţilor a insistat că Israelul trebuie să continue să respecte normele democratice, dar a subliniat că tema reformei justiţiei, care a generat controverse şi proteste masive, este o chestiune internă israeliană. "Israelul este o naţiune suverană, poate decide ce vrea să facă. În democraţie, sunt necesare elemente de verificare şi echilibru, separaţia puterilor în stat, dar îi lăsăm pe politicienii israelieni să decidă aceste lucruri", a insistat Kevin McCarthy, potrivit site-ului Ynetnews.com şi cotidianului The Times of Israel.

Kevin McCarthy a exprimat speranţa că preşedintele SUA, Joseph Biden, îl va invita la Washington pe premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, precizând că el l-a invitat oricum pe liderul israelian în Congresul SUA. "Mă aştept ca Preşedinţia SUA să îl invite pe premierul israelian la o întrevedere, mai ales acum, cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Israelului", a subliniat McCarthy.

Administraţia Biden a cerut Israelului să amâne aplicarea reformelor judiciare, pe fondul protestelor masive. Guvernul israelian a acceptat amânarea reformelor, în contextul acuzaţiilor privind afectarea independenţei justiţiei. Washingtonul critică în mod constant politicile Guvernului de dreapta din Israel, pe fondul tensiunilor cu palestinienii. În acelaşi timp, Administraţia SUA a reafirmat, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, angajamentele pentru securitatea statului evreu şi pentru continuarea integrării ţării în Orientul Mijlociu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici