McDonald's a vândut pahare toxice‎!

Lanţul de restaurante fast-food McDonald's a retras de pe piaţă 12 milioane de pahare de promovare a noului film de desene animate Shrek, deoarece elemente de design imprimate pe acestea conţin cadmiu, un metal toxic, relatează BBC News Online.

429 afișări
Imaginea articolului McDonald's a vândut pahare toxice‎!

McDonald's a vândut pahare toxice‎ (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania a cerut clienţilor să nu mai utilizeze aceste pahare, de 0,473 litri, care costă doi dolari (1,64 de euro) şi sunt disponibile în patru modele pe care sunt desenate personajele principale all filmului de desene animate.

Cadmiul poate afecta ficatul, rinichii, plămânii, sistemul nervos şi creierul, iar în cazul acestor pahare, există îngrijorări cu privire la expunerea pe termen lung la un nivel redus. De asemenea, urme de metal de pe pahar ar putea rămâne pe mâinile copiilor, de unde ar putea ajunge în corpul lor, în cazul în care nu se spală pe mâini înainte de a pune mâna la gură.

McDonald's a cerut clienţilor săi să nu mai folosească paharele, "ca o măsură în plus de precauţie". "Noi credem că paharul Shrek este sigur pentru consumatori", a declarat Bill Whitman, purtătorul de cuvânt al filialei din Statele Unite al lanţului fast-food. "Însă, pentru a ne asigura că clienţii noştri primesc produse sigure din partea noastră, am luat hotărârea de a opri vânzarea acestora şi de a retrage, în mod voluntar, aceste produse, începând din acest moment", a spus acesta.

Shrek Forever After, cea de a patra şi ultima peliculă din seria Shrek, a fost lansată în Statele Unite luna trecută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici