Mecanicii de locomotivă din Ungaria vor salarii mai mari. Sindicatele au anunţat grevă

Sindicatul mecanicilor de locomotivă din Ungaria a anunţat că va organiza o grevă la începutul lunii martie şi că jumătate din trenurile de lungă distanţă ar putea fi oprite în depouri, scrie Hungary Today.

253 afișări
Imaginea articolului Mecanicii de locomotivă din Ungaria vor salarii mai mari. Sindicatele au anunţat grevă

Sursa foto: Profimedia

Mecanicii cer să fie compensaţi pentru salariile reduse care au rămas în urmă din cauza inflaţiei. Potrivit angajatorului, compania naţională de căi ferate de stat a Ungariei, iniţiativa este ilegală, anunţă Ziarul Financiar.

Uniunea mecanicilor de locomotivă (MOSZ) a decis să iniţieze greva în urma unor proteste recente ale profesorilor.

Lucrul ar urma să fie oprit pe termen nelimitat pe 10 martie, după un conflict colectiv de muncă nerezolvat cu compania naţională de căi ferate de stat a Ungariei MAV-START.

Greva va afecta transportul feroviar de călători şi de marfă dacă până atunci nu se ajunge la un acord care să compenseze reducerea salariilor de anul trecut, a avertizat sindicatul într-un comunicat.

Compania de căi ferate consideră că ameninţarea pe care o reprezintă greva este o incitare iresponsabilă şi nu ţine de nimic altceva decât de ambiţiile individuale ale liderilor de sindicat care au iniţiat-o.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici