Medici: Numărul cazurilor de la terapie intensivă a scăzut la jumătate şi mortalitatea a fost redusă

  • Riscul ca o persoană să fie transferată la terapie intensivă a fost redus la jumătate
  • Medicii spun că mortalitatea în rândul pacienţilor cu COVID-19 a scăzut
2725 afișări
Imaginea articolului Medici: Numărul cazurilor de la terapie intensivă a scăzut la jumătate şi mortalitatea a fost redusă

Medici: Numărul cazurilor de la Terapie intensivă a scăzut la jumătate şi mortalitatea a fost redusă

În ultimele luni au fost înregistrate progrese semnificative în ceea ce priveşte îngrijirea cazurilor de COVID-19, chiar dacă nu a fost descoperit încă un tratament miraculos sau a unui vaccin.

Nu s-a descoperit medicamentul minune dar îngrijirea pacienţilor spitalizaţi cu Covid-19 a înregistrat progrese semnificative în câteva luni. „Riscul de a fi transferat la terapie intensivă a fost redus la jumătate între începutul valului în martie şi sfârşitul acestuia la mijlocul lunii aprilie”, asigură Pr Yazdan Yazdanpanah, şeful departamentului de boli infecţioase şi membru al consiliului ştiinţific din Franţa, care se bazează pe date de modelare nepublicate.

„Prognosticul pacientului s-a îmbunătăţit în general, iar mortalitatea a fost redusă", mai spune acesta, potrivit Le Figaro.

Motivele acestor îmbunătăţiri sunt în principal o mai bună cunoaştere clinică a bolii şi progresele făcute în monitorizarea şi terapia intensivă a pacientului.

O altă îmbunătăţire a prognosticului pacientului a venit din administrarea tratamentului obişnuit şi ieftin cu corticosteroizi, dexametazonă.

Un studiu din 17 iulie apărut în New England Journal of Medicine a arătat că a redus semnificativ mortalitatea la pacienţii care primesc oxigen. „Cercetătorii observă, de asemenea, un risc redus de a fi transferaţi în terapie intensivă în condiţii de ventilaţie mecanică”, spune prof. Yazdanpanah.

Acest lucru este important, deoarece va uşura sistemul de sănătate.

În cele din urmă, administrarea de anticoagulante în doze mari şi precoce la pacienţii cu forme severe de Covid-19 poate salva vieţi. Scopul tratamentului este de a preveni apariţia emboliei pulmonare, un eveniment care pare a fi frecvent la pacienţii Covid internaţi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici