Medvedev aprobă trimiterea de trupe şi elicoptere pentru Forţa UE din Ciad

Preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, a semnat luni un decret pentru trimiterea a 200 de militari şi a patru elicoptere pentru Forţa europeană din Ciad şi din Republica Centrafricană (EUFOR), anunţă Kremlinul.

16 afișări
Imaginea articolului Medvedev aprobă trimiterea de trupe şi elicoptere pentru Forţa UE din Ciad

Medvedev aprobă trimiterea de trupe şi elicoptere pentru Forţa UE din Ciad (Imagine: Mediafax Foto)

"Trimiterea a 200 de militari, a patru elicoptere de transport Mi-8MT se va face pentru o perioadă de 12 luni pentru a participa la operaţiunea Uniunii Europene de susţinere a prezenţei ONU în cele două ţări", prevede decretul.

Textul validează o decizie de principiu luată în aprilie de Rusia şi UE. Anunţul intervine în contextul desfăşurării la Bruxelles a summitului UE pe tema conflictului ruso-georgian.

"Participarea Rusiei la EUFOR este o etapă importantă pentru sporirea cooperării cu Uniunea Europeană în gestionarea crizelor", declarau în aprilie Javier Solana, şeful diplomaţiei europene, şi omologul său rus Serghei Lavrov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici