Medvedev despre armata rusă: Echipamente învechite, solde mici şi organizare proastă

Învechirea echipamentelor, soldele mici şi proasta organizare sunt principalele probleme cu care se confruntă armata rusă, a afirmat, joi, preşedintele rus, Dmitri Medvedev, într-un interviu difuzat de televiziunea de stat rusă, relatează RIA Novosti, înm pagina electronică.

65 afișări
Imaginea articolului Medvedev despre armata rusă: Echipamente învechite, solde mici şi organizare proastă

Medvedev despre armata rusă: Echipamente învechite, solde mici şi organizare proastă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Echipamentele se învechesc, militarii trebuie să primească o recompensă adecvată pentru munca lor, iar sistemul de organizare a armatei trebuie să se schimbe", a spus Medevedev.

El a adăugat că în 2009 "au fost luate toate deciziile necesare, iar unele dintre ele au fost dureroase".

În acelaşi interviu, preşedintele rus a anunţat şi o reformă majoră a Ministerului de Interne şi a afirmat că oficialii "care refuză să evolueze" trebuie înlocuiţi.

"Astăzi voi semna o lege privind îmbunătăţirea activităţii Ministerului de Interne, care se va referi la o reformă de organizare, amendamente privind problemele financiare şi unele legale, dar şi modificări de personal", a spus Medvedev. El a promis schimbări radicale în structura Ministerului de Interne, dar a precizat că angajaţii responsabili îşi vor păstra locurile de muncă. "Ministerul de Interne are nevoie de schimbări majore, drastice, iar acestea vor fi luate. Dar trebuie să păstrăm nucleul personalului, pe cei care sunt capabili de muncă responsabilă", a spus Medvedev.

În privinţa înlocuirii oficialilor ineficienţi, preşedintele rus a afirmat că "procesul de reînnoire în rândurile efectivelor puterii va fi continuat". "Nu sunt un partizan al revoluţiilor de cadre, care pot reprezenta un pericol pentru stat. Dar se impune o reînnoire parţială", a spus el.

Medvedev a precizat că, în decurs de un an şi jumătate, au fost înlocuiţi 20 la sută dintre guvernatori. "Noii guvernatori nu sunt oameni perfecţi şi fără defecte, dar sunt oameni dispuşi să lucreze altfel, într-un context nou. Le oferim această posibilitate", a adăugat Medvedev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici