Medvedev i-a prezentat lista cu membrii Guvernului său lui Putin. Ce miniştri ar urma să-şi păstreze funcţiile

Premierul rus Dmitri Medvedev i-a prezentat marţi lista Guvernului său lui Vladimir Putin, care s-a reinstalat la preşedinţie din 7 mai, a anunţat Kremlinul într-un comunicat.

190 afișări
Imaginea articolului Medvedev i-a prezentat lista cu membrii Guvernului său lui Putin. Ce miniştri ar urma să-şi păstreze funcţiile

Dmitri Medvedev (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Medvedev "i-a prezentat lui Vladimir Putin propunerile sale cu privire la structura şi alcătuirea Guvernului", se precizează în comunicat.

Dmitri Medvedev i-a înmânat aceste documente lui Putin în cursul unei întâlniri la Kremlin, dar fără să dezvăluie numele viitorilor miniştri, potrivit unor imagini difuzate de televiziunea rusă.

"Bineînţeles că voi analiza acest proiect", a declarat Putin, care trebuie să aprobe această listă, conform Constituţiei ruse.

Potrivit unei surse guvernamentale citate de agenţia Interfax, actualul ministru de Externe Serghei Lavrov şi cel al Finanţelor Anton Siluanov ar urma să îşi păstreze posturile.

Vicepremierul Igor Ciuvalov, care supervizează blocul economico-financiar, şi fostul ideolog al Kremlinului Vladislav Sourkov, şi el vicepremier, vor rămâne, de asemenea, în funcţii, potrivit aceleiaşi surse.

Vicepremierul Igor Secin, un apropiat al lui Putin care a supervizat timp de mai mulţi ani sectorul economic, ar urma să părăsească Guvernul, a declarat sursa citată.

Rămas cel mai puternic om din ţară în cei patru ani petrecuţi la şefia Executivului rus, din cauză că nu a putut să candideze în 2008 pentru un al treilea mandat prezidenţial, Putin a fost ales preşedinte pe 4 martie şi a fost învestit în funcţie pe 7 mai.

În schimb, Medvedev, pe care Putin l-a propulsat la Kremlin în 2008 şi care a renunţat să candideze la un al doilea mandat cu scopul de a-i permite acestuia să revină la funcţia supremă în stat, a fost numit premier.

Putin a hotărât să nu participe la un summit G8 prevăzut vineri şi sâmbătă în Statele Unite, argumentând prin necesitatea formării unui nou Guvern, a cărui componenţă urmează să fie anunţată în mod oficial săptămâna viitoare. El l-a însărcinat pe Medvedev să asiste la această reuniune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici