Medvedev le cere ambasadorilor ruşi să fie mai agresivi

Preşedintele rus Dmitri Medvedev le-a cerut ambasadorilor să devină mai agresivi, potrivit unui nou concept de politică externă.

11 afișări
Imaginea articolului Medvedev le cere ambasadorilor ruşi să fie mai agresivi

Medvedev le cere ambasadorilor ruşi să fie mai agresivi (Imagine: Mediafax Foto)

"Rusia a devenit mai puternică şi este capabilă să îşi asume mai multe responsabilităţi în legătură cu provocări regionale şi globale", a declarat liderul de la Kremlin, citat de cotidianul Kommersant, în ediţia electronică.

În discursul adresat ambasadorilor, Dmitri Medvedev a făcut referire de mai multe ori la noul concept de politică externă al Rusiei, care dezvoltă proiectul semnat în urmă cu opt ani de Vladimir Putin.

Viziunile s-au schimbat profund în aceşti opt ani. Diferenţa notabilă dintre cele două proiecte constă în prevederea conform căreia "Guvernul Federaţiei Ruse ia măsuri pentru a trasa politica externă". În urmă cu opt ani, preşedintele Vladimir Putin nu acorda nici un rol Guvernului în acest domeniu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici