Medvedev: Recunoaşterea Osetiei de Sud şi Abhaziei se bazează pe dreptul internaţional

Decizia Federaţiei Ruse de a recunoaşte independenţa Abhaziei şi Osetiei de Sud se bazează pe Carta Naţiunilor Unite şi alte documente de drept internaţional, a declarat preşedintele rus Dmitri Medvedev într-un articol publicat de cotidianul britanic Financial Times în ediţia electronică.

14 afișări
Imaginea articolului Medvedev: Recunoaşterea Osetiei de Sud şi Abhaziei se bazează pe dreptul internaţional

Medvedev: Recunoaşterea Osetiei de Sud şi Abhaziei se bazează pe dreptul internaţional (Imagine: Mediafax/AFP)

Medvedev recunoaşte în articolul publicat de cotidianul citat că această decizie nu a fost una adoptată uşor şi fără evaluarea atentă a posibilelor consecinţe.

Occidentul, care a ignorat situaţia din Caucaz, a alimentat indirect speranţele de libertate ale abhazilor şi osetilor prin ajutorul acordat liderului georgian Mihail Saakaşvili, a cărui primă grijă după instalarea în fruntea Georgiei a fost anularea autonomiei regiunii Adjaria şi nu a ascuns intenţia de proceda la fel în cazul celor două teritorii din nordul ţării, scrie Medvedev.

Liderul de la Kremlin susţine că "doar un nebun ar fi recurs la un astfel de joc", făcând referire la ofensiva georgiană asupra Osetiei de Sud demarată în cursul nopţii de 7 spre 8 august.

Rusia a restabilit pacea în Caucaz, adaugă Medvedev, dar nu a putut îndepărta temerile şi asipraţiile popoarelor abhaze şi osete atunci când preşedintele georgian a început să declare că vrea să îşi refacă armata şi să reîntregească teritoriul Georgiei.

"O decizie grea atârna pe umerii mei", adaugă preşedintele rus. "Ţinând cont de opiniile liber exprimate ale poporului oset şi abhaz şi în baza Cartei Naţiunilor Unite şi altor documente de drept internaţional, am semnat decretul privind recunoaşterea de către Federaţia Rusă a independenţei Osetiei de Sud şi Abhaziei", a subliniat Medvedev în articolul semnat de el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici