Meglena Kuneva: Aderarea la Schengen nu trebuie folosită pentru a se exercita presiuni asupra Sofiei

Vicepremierul bulgar, Meglena Kuneva, a declarat marţi la Bruxelles că folosirea aderării la Schengen ca măsură de presiune asupra Bulgariei pentru ca aceasta să îşi îndeplinească obligaţiile UE în sfera justiţiei şi afacerilor interne este contraproductivă.

159 afișări
Imaginea articolului Meglena Kuneva: Aderarea la Schengen nu trebuie folosită pentru a se exercita presiuni asupra Sofiei

Meglena Kuneva: Aderarea la Schengen nu trebuie folosită pentru a se exercita presiuni asupra Sofiei (Imagine: Theodor Pană/Mediafax Foto)

Ea a subliniat că este inadmisibil ca ţările membre UE situate în apropiere unor regiuni unde au loc tulburări să fie private de măsurile de securitate oferite de spaţiul Schengen, relatează site-ul Novinite.com.

Kuneva a subliniat că Bulgaria şi-a îndeplinit angajamentele şi a citat adoptarea strategiei privind reforma justiţiei, pregătirea pentru un plan de reformă administrativă în cadrul Ministerului de Interne şi un proiect anticorupţie.

Exprimându-se în cadrul Consiliul pentru Afaceri Generale care a avut loc la Bruxelles şi care a fost dedicat măsurilor de combatere a terorismului, ea a afirmat că intrarea Bulgariei în spaţiul Schengen va spori securitatea UE.

După discuţiile privind măsurile de combatere a terorismului în cadrul Consiliului pentru Afaceri Generale, liderii UE vor avea un schimb de păreri pe teme antiteroriste în cadrul summitului din 12 februarie, potrivit agenţiei BGNES.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici