Membrii G20 afirmă că Grecia va rămâne în zona euro, însă trebuie să îşi respecte angajamentele

G20 afirmă în proiectul de comunicat final că "Grecia este şi va rămâne în zona euro" însă că ea "trebuie să îşi respecte angajamentele" pentru redresarea situaţiei sale economice şi financiare, a declarat luni preşedinţia franceză.

269 afișări
Imaginea articolului Membrii G20 afirmă că Grecia va rămâne în zona euro, însă trebuie să îşi respecte angajamentele

Membrii G20 afirmă că Grecia va rămâne în zona euro, însă trebuie să îşi respecte angajamentele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ţările bogate şi cele în curs de dezvoltare ale G20, reunite până marţi la Los Cabos în Mexic, au afirmat că "Grecia trebuie să rămână şi va rămâne în zona euro" însă "ea trebuie să îşi respecte angajamentele".

G20 şi-a exprimat uşurarea după victoria dreptei conservatoare în alegerile legislative duminică în Grecia care ar trebui să fie în măsură să formeze un guvern de coaliţie în favoarea euro.

După mai multe săptămâni de incertitudine politică, Grecia rămâne încă într-o situaţie economică dificilă şi va rămâne fără bani la începutul lunii iulie.

Liderii statelor membre G20 au început luni în jurul orei 15:30 (00:30, ora României) un summit la Los Cabos, în Mexic, consacrat mai ales pericolelor reprezentate de criza europeană asupra creşterii economice mondiale.

Acest al şaptelea summit G20 a debutat cu mai multe întâlniri bilaterale în cursul dimineţii, printre care una între preşedintele american Barack Obama şi omologul său rus Vladimir Putin în cursul căreia cei doi au găsit "numeroase puncte comune" cu privire la situaţia din Siria, conform preşedintelui rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici