Membrii noului Guvern al Autorităţii Palestiniene au depus jurământul de învestire

Membrii noului Guvern al Autorităţii Palestiniene, condus de premierul Mohammad Shtayyeh, au depus sâmbătă jurământul de învestire, în prezenţa preşedintelui Mahmoud Abbas, potrivit Al Jazeera.

311 afișări
Imaginea articolului Membrii noului Guvern al Autorităţii Palestiniene au depus jurământul de învestire

Membrii noului Guvern al Autorităţii Palestiniene au depus jurământul de învestire

Guvernul a fost format după ce fostul premier Rami Hamdallah şi-a dat demisia în luna ianuarie. Gestul acestuia a venit după ce negocierile privind o eventuală reconciliere între Fatah şi Hamas au eşuat. Executivul cuprinde doar membri ai facţiunilor Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, în principal Fatah. Niciun membru Hamas nu va ocupa vreun post de ministru. Învestirea nu este recunoscută de gruparea Hamas, care controlează Fâşia Gaza.

Mai multe facţiuni ale Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei, precum Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei şi Frontul Democratic pentru Eliberarea Palestinei, au boicotat noul Guvern, pe motiv că ar diviza şi mai mult poporul palestinian.

Ministerul de Interne şi Ministerul pentru Afaceri Religioase au rămas fără titulari. Premierul Shtayyeh va ocupa cele două portofolii până la numirea unor noi miniştri. Dintre cei 22 de miniştri numiţi în noul executiv, doar trei sunt femei.

Al Jazeera notează că noul Guvern va trebui să rezolve o serie de probleme delicate, printre care o situaţie economică dificilă, cauzată de factori precum întreruperea ajutoarelor primite de la Statele Unite sau faptul că Israelul a reţinut o parte din taxele şi impozitele colectate în numele Autorităţii Palestiniene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici